WC-bril schoonmaken, hoe en wat?

WC-bril schoonmaken, hoe en wat?

Wc-bril schoonmaken
Wc-bril schoonmaken met wc-borstel en handschoenen.

Wc-bril schoonmaken? Veel mensen doen dit lang niet zo vaak als ze eigenlijk zouden moeten. Alhoewel de wc-bril bij lange na niet het meest smerige onderdeel is van het kleinste kamertje, de daadwerkelijke pot en bijvoorbeeld de deurklink zijn vaak onhygiënischer dan waar je met je betrekkelijk schone zitvlak op zit. Toch is het niet verstandig om de bril geen grondige beurt te geven. Het feit dat het niet het allersmerigste gedeelte is, is geen reden om het niet goed schoon te maken.

Juist omdat je er met je blote huid op zit is het vanwege hygiënische redenen erg belangrijk om goed schoon te houden. Tegen het schoonmaken van je wc hoef je dus helemaal niet op te zien!

Waarom zou je de wc-bril schoonmaken?

Hygiëne is de belangrijkste reden! Uitwerpselen zijn een beruchte bron van bacteriën en in het ergste geval kan je door een gebrek aan schoon sanitair zelfs ziek worden. Daar heeft niemand zin in natuurlijk. Voordat het zo ver komt moet je het wel heel erg bont maken. Een andere reden is verder dat een schoon toilet de hele wc-ervaring veel prettiger maakt. Niemand doet graag zijn behoefte in een slecht schoongemaakt toilet. Jij dus waarschijnlijk ook niet. Vaak zijn er mensen die de wc-bril overslaan omdat ze denken dat die niet zo vies is, voor een volledige schoonmaak moet je deze weldegelijk meenemen.

Welk gereedschap heb ik nodig en welke middelen?

Hoe je jouw wc-bril schoonmaakt is helemaal aan jou, als je het maar doet ben je al heel goed op weg! Voor zij die niet goed weten waar te beginnen volgen hier een paar richtlijnen! Wat sterk aan te raden valt is het gebruik van schoonmaakhandschoenen, deze zijn vaak zeer gemakkelijk te verkrijgen bij je lokale supermarkt, goedkoop in de aanschaf en ze maken jouw leven stukken aangenamer! Als schoonmaakmiddel kan je dikwijls gewoon gebruiken wat je in huis hebt. Een sopje met allesreiniger of schoonmaakazijn is meer dan genoeg om de wc-bril goed schoon te krijgen. Grondig boenen met een micro-vezel doekje of een sponsje en dan ben je zo goed als klaar! Vergeet daarna ook niet om de rest van de wc te doen en zorg ervoor dat je de wc-bril niet schoonmaakt met sop dat je eerder voor iets anders onhygiënisch hebt gebruikt.

Niet iedereen lukt het om regelmatig schoon te maken

Heb je moeite met het regelmatig schoonmaken vanwege een verscheidenheid aan redenen? Wees niet getreurd! Ook voor jou zijn er handige tips. Als je het geluk hebt een wc-bril aangeschaft te hebben die je gemakkelijk kan verwijderen, een zogenaamd quick-release systeem dan kan je de bril simpelweg de vaatwasser in schuiven op een warme stand voor een schoon resultaat. Je haalt de bril snel van de pot, schuift hem in de vaatwasser en heb je een brandschone bril zonder een greintje moeite en al te veel verlies van jouw tijd.

Als er mensen zijn voor wie dit nog te veel werk lijkt dan is er nog altijd de optie van het aanschaffen van een zelf schoonmakende wc-bril. Na elk gebruik maakt deze bril zichzelf schoon. Op deze manier hoef je je dus totaal geen zorgen te maken dat je het vergeet of niet vaak genoeg doet als je zou moeten.

Mijn wc-bril is niet meer te redden

Jammerlijk maar het gebeurt wel eens. Aan het einde van de dag blijven het gewoon gebruiksvoorwerpen die op een gegeven moment aan het eind van hun latijn zijn. Vaak als ze te oud zijn geworden kan je de bril heel slecht schoonmaken. Dan zijn ze verre van hygiënisch en ben je vaak beter af door de bril te vervangen. Op dat moment is het gewoon een kwestie van het goed opmeten van je oude bril en een geschikte vervanger kopen. Volg dan de bijgeleverde instructies en geniet van een nieuwe, mooie en makkelijk schoon te maken wc-bril!

Share this post