Welke WC-bril onderdelen zijn er?

Welke WC-bril onderdelen zijn er?

Een goede WC-bril is belangrijk bij een comfortabel en kwaliteitsvol toilet. Wanneer je een nieuwe bril voor op het toilet koopt, moet je wel op een aantal dingen letten. Zorg ervoor dat de nieuwe WC-bril goed past op het toilet, zorg dat deze niet heen en weer schuift en dat je kiest voor kwaliteit en duurzaamheid. Goede wc-bril onderdelen zorgen ervoor dat je een goede bril hebt om op het toilet te bevestigen. Uit welke onderdelen bestaat een WC-bril eigenlijk en wat hebben ze voor nut? Kan je de onderdelen ook los kopen en zoja, waar? En wanneer je de WC-bril hebt gekocht, hoe bevestig je hem dan correct op het toilet? Heel veel vragen, maar op deze vragen vind je hier een antwoord!

Onderdelen WC-bril

wc-bril onderdelen
Hier zie je verschillende wc-bril onderdelen.

Veel wc-bril onderdelen heeft een bril voor het toilet eigenlijk niet. Een WC-bril bestaat uit de bril zelf die je op het toilet monteert. Deze kan in verschillende vormen bestaan: vierkant, eivorm, D-vorm of een standaard vorm. Daarboven past het deksel van de WC-bril. Deze heeft verschillende functies. Vooral om het toilet te kunnen afsluiten wanneer je doorspoelt, zodat de bacteriën niet in het rond vliegen. Daarnaast is het ook geen zicht om het toilet heel de tijd open te laten staan. Daarnaast kan het deksel ook dienen om op het toilet te gaan zitten. Dit is handig, vooral wanneer je niet veel plaats hebt in de badkamer of toiletruimte. Als laatste komt de WC-bril met montage onderdelen zoals schroeven, scharnieren en ringetjes. Dit zorgt ervoor dat de toiletbril goed vastgemaakt kan worden.

Losse onderdelen kopen

Heel vaak koop je een nieuwe toiletbril en krijg je deze automatisch als een set met montageonderdelen bij geleverd. Het kan natuurlijk altijd dat een van de onderdelen van je WC-bril kapot gaat en dat deze aan vervanging toe is. Dan is het uiteraard niet de bedoeling dat je een hele nieuwe toiletbril koopt om het onderdeel te kunnen vervangen. De onderdelen van een WC-bril kan je ook zo apart kopen. Deze kan je in alle doe-het-zelf winkels kopen of online. Op bol.com bijvoorbeeld vind je heel wat losse WC-bril onderdelen. Let er wel altijd op dat je de juiste onderdelen koopt!

WC-bril monteren: hoe doe je het?

Als je een WC-bril koopt, dan is het de bedoeling om hem op je toiletpot te gaan monteren. Vaak lijkt dit een lastige klus en weet je niet hoe eraan te beginnen. Eigenlijk is dit helemaal niet zo moeilijk. Volg de volgende stappen en je nieuwe WC-bril is in geen tijd gemonteerd:

  1. Haal de nieuwe toiletbril uit verpakking en volg goede instructies op.
  2. Zet de bevestigingspunten op die manier op het toilet, zoals je de oude bril ook hebt verwijderd.
  3. Laat de schroeven door de gaten gaan en draai ze vast. Belangrijk is om de schroeven ook niet te vast te draaien, want je moet de zitting nog kunnen vertellen, indien nodig.
  4. Neem de WC-bril en zet hem op de schroeven. Zorg dat de positie van de WC-bril nu helemaal perfect is.
  5. Draai de schroeven stevig vast.

Share this post