Waarom heb je een wc-bril voor kinderen nodig?

Waarom heb je een wc-bril voor kinderen nodig?

Voordelen WC-bril voor kinderen
WC-bril verkleiner

Elk kind ontwikkelt zich anders, maar één ding waar iedereen van ons gelijk in is, is dat we allemaal zindelijk moeten worden. Dit natuurlijk proces verloopt bij iedereen anders. Van de luier naar volledig zelfstandig gebruik van de wc is iets wat niet vanzelf komt. Daar moeten de ouders heel veel bij helpen. Het kind gaat eerst op het potje maar op een gegeven moment komt er een punt dat het kind door moet evolueren naar de wc-pot. Dat is het punt waarop een wc-bril voor kinderen veel kan helpen.

Hoe werkt een wc-bril voor kinderen?

Deze vorm van de normale bril, ook wel een familiebril genoemd, is eigenlijk een heel simpel concept. In plaats van je standaard bril bestaat deze zetel uit twee delen, ééntje heeft de reguliere vorm zoals je er van gewend bent. Het andere deel heeft een kleinere diameter dan de eerste, op deze manier is hij veel beter geschikt voor de anatomie van peuters en kleuters. De kleinere zetel klapt op zijn plek bovenop de normale toiletbril en wanneer je hem niet nodig hebt klap je hem simpelweg weer omhoog. Deze bril krijgt dus zijn naam, de familiebril, vanwege het feit dat hij voor iedereen in het gezin geschikt is. Deze brillen bestaan ook in soft-close uitvoering dus je levert niet noodzakelijkerwijs in op de luxe die je gewend bent van je vorige bril.

Bekijk onderstaand filmpje om een beter beeld te krijgen van een WC-bril voor kinderen.

Oké mijn kind past er beter op maar waarom is het zo’n aanrader?

Het klinkt erg voor de hand liggend maar het feit dat je kind er goed op past maakt het juist zo’n aanrader. Het brengt veel voordelen met zich mee die het zindelijk worden van uw kind zullen ondersteunen. Doordat een normale bril niet goed zit voor een klein kind zullen jonge kinderen zich niet snel op hun gemak voelen op het volwassenen toilet. De bril zit namelijk erg instabiel, het gevaar bestaan daarom altijd dat kinderen door het grote gat naar beneden vallen. Het is niet een lastige stap om te begrijpen dat wanneer kinderen zich niet veilig voelen, zij met weinig plezier op de grote wc zullen zitten.

Omdat je de bril makkelijk op en neer klapt vormt het geen belemmering voor de normale gang van zaken maar kan uw kind wel deelnemen aan het gezinsleven.

Uiteindelijk is het ook gewoon makkelijker en schoner.

Je kind kan op de volwassen wc, iets waar ze best trots op mogen zijn. En jij hoeft niet meer te worstelen met het schoonmaken en hygiënisch legen van een potje. Als je het een beetje slim speelt kies je een familiebril uit die er ook leuk uitziet! Kinderen zullen er namelijk eerder gebruik van gaan maken als je het uiterlijk van het grote mensen toilet wat meer kindvriendelijk maakt.

Al bij al zijn dat meer dan genoeg redenen waarom ik iedereen aanraad om gebruik te maken van een familie-bril op het moment dat hun kinderen de normale wc-bril ontgroeid zijn.

Share this post