Universele WC-bril, het past overal!

Universele WC-bril, het past overal!

Een volledig nieuwe toiletruimte inrichten, het is moeilijk dan je op eerste zicht zou denken. Je moet rekening houden met tal van zaken. Hoe groot is de toiletruimte, welke mogelijkheden heb je qua inrichting en heb je genoeg plaats voor een toilet of moet je kiezen voor een ruimtebesparend toilet? Dat wat betreft de inrichting, maar dan komt er ook nog het kiezen van een toilet bij. Ook hier moet je rekening houden met tal van zaken. Wat voor toilet kies je, welke vorm en welke soort WC-bril kies je voor op het toilet. Alles bij elkaar moet dit een fijne ruimte worden om al je boodschappen in te doen.

Soorten wc's
In deze afbeelding zijn verschillende soorten wc’s te zien. Met of zonder reservoir, staand of hangend.

Soorten WC’s

Wil je een nieuwe toilet kopen? Voor het inkleden van de toiletruimte is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten toiletten zijn. Zo heb je een staand toilet dat echt op de grond is gebouwd en met een reservoir er bovenop gemonteerd. Ook kan je echt nog voor een oud toilet kiezen en dat is waarbij het reservoir boven het toilet aan de muur gemonteerd is. Verder heb je ook nog een hangend toilet en deze wordt meestal op een inbouw reservoir geplaatst. Het is een heel populair model, omdat het moderner oogt en het makkelijker te reinigen is aan de onderkant. Daar bovenop heb je ook nog eens een randloos model waarbij je dus geen spoelrand meer hebt en je dus ook niet meer onder de rand van het toilet hoeft schoon te maken. Ook dit model is zeer populair geworden de laatste jaren!

Soorten WC-brillen

Wanneer je je keuze hebt gemaakt voor het soort toilet dat je wilt kopen, is er ook nog de keuze van een WC-bril. Er zijn model gebonden WC-brillen en universele WC-brillen. Een model gebonden toiletbril houdt in dat de bril enkel maar bij de bijhorende toiletpot hoort. Het toilet is dus echt 1 geheel, zowel de pot zelf als de bril. Zo’n zitting sluit echt perfect aan op het toilet en ziet er ook netjes en deftig uit. Vaak is de prijs van deze WC-brillen wel duurder, maar gaan ze ook langer mee. Bij de universele WC-brillen is het anders. Deze passen echt op verschillende toiletten en dus niet maar op 1 specifiek type toilet. De bevestigingspunten stel je naar eigen wens in en dat is een voordeel. Bij een universele WC-bril is er het nadeel dat deze geen mooi geheel vormt met je toilet en er ook de mogelijkheid bestaat dat deze niet perfect past op de pot.

Universele WC-brillen

Je zou denken dat je universele WC-brillen enkel maar in standaardkleuren hebt, maar niets is minder waar. Zoals een model gebonden WC-bril kan je ook een universele WC-bril met allerlei motieven en in allerlei kleuren kopen. Zo heb je dus echt een WC volledig naar jouw eigen zin. Je kan deze universele WC-brillen kopen in alle doe-het-zelf winkel of online. Op bol.com vind je een hele ruime keuze aan universele WC-brillen met tal van motieven en kleuren. Zo wordt het shoppen voor je toiletruimte nooit meer saai!

Share this post