WC-bril vervangen? Dit is het stappenplan!

WC-bril vervangen? Dit is het stappenplan!

WC-bril vervangen tips en adviezen
WC-bril losmaken

WC-bril vervangen? Heel veel mensen zien er tegen op. Dat is op zich begrijpelijk. Mensen vinden de bril vaak onhygiënisch en blijven hem liever gebruiken dan dat ze er aan gaan zitten met hun handen. Toch is het erg belangrijk om te doen. Omdat het laten zitten van een toiletbril vaak smeriger is dan hem vervangen. In beschadigingen op de bril kunnen bacteriën en vuil juist makkelijker blijven zitten en broeien. Daarnaast maken defecten het moeilijker om de bril schoon te krijgen. Niet alleen is een kapotte bril vies, ook wordt daardoor het comfortniveau flink verlaagd. Hetgeen op zichzelf al genoeg reden is om iets aan de situatie te doen, want niemand zit graag ongemakkelijk in het kleinste kamertje. Als men zich niet tegengehouden voelt door de bacteriën dan wel door gebrek aan kennis. Gelukkig is dat door de korte uitleg in dit artikel ook van de baan! Een wc-bril vervangen is namelijk makkelijker dan je denkt!

WC-bril vervangen, voordat je begint

Is het slim om de vervangingsbril al klaar te hebben staan. Velen zijn het hier over eens; er is niks zo vervelend als een toilet zonder bril. Dus zorg ervoor dat de nieuwe toiletbril al binnen is, zodat er geen seconde verloren gaat met het plaatsen van de nieuwe. Tegenwoordig hebben wc-brillen allemaal prettige functies die je misschien wil hebben. Denk hier bijvoorbeeld aan een softclose systeem, waardoor de bril nooit meer hard naar beneden valt. Komt er misschien een kleine aan in de nabije toekomst? Wellicht is het dan het perfecte moment om een familie-bril te installeren nu je toch bezig bent. Als het goed is weet je nu in ieder geval wát voor een bril je wil hebben. Echter voordat je hem daadwerkelijk bestelt is er iets anders belangrijks dat je moet doen…

In het volgende filmpje wordt duidelijk weergegeven hoe je het beste een WC-bril kunt vervangen.

Meten is weten

Deze eeuwenoude spreuk dient je ook in deze situatie heel erg goed. Want niet elke bril past op elke pot. Het zou heel erg zonde zijn als je jouw ideale bril uitgekozen hebt en hij past niet. Zorg dat je daarom de hartafstand van de bevestigingspunten goed opmeet. Dit kan simpelweg met een liniaal of een rolmaat. De hartafstand is de afstand tussen het centrum van beiden haken. Met deze lengte weet je zeker of jouw gekozen toiletbril daadwerkelijk past op de pot. Eenmaal gemeten weet je zeker dat je niet teleurgesteld zal worden. Voorbereiding is het namelijk het halve werk, zeker bij het vervangen van een WC-bril. Maar hoe zit het met het WC-bril vervangen zelf?

Dan kan het echt beginnen

WC-bril vervangen, waar beginnen? Haal de oude wc-bril er af door de moertjes aan de onderkant van de pot los te draaien. In de meeste gevallen lukt dat met de hand in andere gevallen heb je een steeksleutel van de juiste maat nodig. Nadat de moeren los zijn van de bouten til je de bril van de pot af en dan is stap 1 klaar. Stap 2 is eigenlijk net zo simpel: Zorg ervoor dat de bevestigingsbouten van de bril op de juiste breedte staan, zodat ze goed in de gaten van de pot passen. Op dat moment is het slechts een kwestie van de nieuwe bril op de pot plaatsen met de bouten in de gaten, controleren of de bril goed zit en de bril vastdraaien met de bijgeleverde moeren. Klaar is kees.

Dan is het enige dat je nog rest, genieten van uw nieuwe bril en trots zijn op het feit dat je het helemaal zelf gedaan hebt!

Share this post