Contact

Waarmee kunnen wij je helpen?

Meest gestelde vragen

Natuurlijk kan dat! Tegenwoordig kan je brillen van allerlei materialen in heel veel verschillende uitvoeringen vinden. Van brillen met een laagje stof tot brillen in alle kleuren van de regenboog. Daarnaast zijn er online heel veel verschillende prints beschikbaar. Hartjes, streepjes etc. teveel om allemaal op te noemen. Onthoud, ook bij een leuke wc-bril is het van belang dat de afmetingen kloppen zodat hij goed past op je wc-pot. De uitdaging voor jou ligt hem er in uit al die keuze de juiste te vinden!

Met een wc-bril met verkleiner wordt vaak bedoelt dat je naast een normale bril ook nog een kleinere bril bevestigt. Waarom doen mensen dat? Dikwijls doen ze dat vanwege hun kinderen. Omdat kinderen een stuk kleiner zijn dan normale mensen hebben ze ook meer moeite met het gebruik van normale toiletten. Om het voor hen gemakkelijker te maken en om ongelukken te voorkomen wordt er dan een tweede bril geplaatst die geschikt is voor hun maten. Wanneer deze bril even niet nodig is kan hij gewoon omhoog geklapt worden.

Een boot is een hele unieke situatie vanuit het perspectief van sanitair. Ruimte is heel erg schaars aan boord en je zult altijd manieren moeten vinden om je eigen uitwerpselen op te slaan. Tevens moet de deksel goed dicht kunnen om smerigheid te vermijden gedurende ruig weer, wanneer de boot veel heen en weer beweegt. Daarnaast is het vanwege het ruimtegebrek fijn wanneer de wc niet gebruikt wordt de ruimte beschikbaar is voor iets anders. Daarom worden wc’s voor op boten als volledige pakketten verkocht inclusief unieke wc-brillen. Op grote stabiele cruise schepen zie je wel wc’s zoals je dat gewend bent.

Het korte antwoord is als volgt: Zo lang er gaten in zitten groot genoeg voor moderne wc-brillen en ze op een beetje gangbare afstand van elkaar staan komt het goed! Anders is het antwoord helaas nee. Tenzij je een hele oude wc-pot hebt met een compleet ander bevestigingsmechanisme, past de moderne wc-bril. Om zeker van je zaak te zijn is het slim eventjes goed de meetlint ernaast te leggen. Past de bril op je wc-pot? Dan moeten de afstand tussen de bevestigingsscharnieren dezelfde zijn als de afstand tussen de gaten in de pot. Verder is het handig om te kijken of de schroefdraad lang genoeg is om makkelijk door de pot heen te kunnen steken.

In Engeland en Amerika zijn xxl wc-brillen heel erg populair. In Nederland loopt het nog niet zo’n vaart maar begint er ook langzaam aan te komen. De uitdaging met zware mensen is niet zozeer dat het materiaal het niet aan kan maar dat de maten die we nu als standaard beschouwen gewoon te klein zijn om comfortabel op te zitten. Als je goed zoekt zijn er altijd grotere maten te vinden. Zowel online als bij je lokale sanitair winkel. Kijk goed of de maten overeenkomen met de wc-pot die je hebt zodat je zeker weet dat alles past.

Een hangtoilet is een wc met het reservoir in de muur gemonteerd. De wc komt rechtstreeks uit de muur zetten waardoor de ruimte onder de wc vrij is om makkelijk schoon te maken. Het lijkt alsof de wc hangt, vandaar de naam. In principe is er niet zoiets als een specifieke bril voor dit type wc. Wat belangrijker is, is dat de vorm van de wc overeenkomt met de vorm van de wc-bril. Verder moet je ervoor zorgen dat de hartafstand geschikt is voor de wc-pot en de afmetingen kloppen. Kloppen die zaken dan ben je klaar om je nieuwe toiletbril te instaleren op je hangtoilet.

Absoluut! Vanwege het feit dat kinderen gewoon kleiner zijn dan volgroeide mensen is het niet gek dat ze niet passen op de brillen die volwassenen gebruiken. Om te voorkomen dat er kinderen door het gat zakken of van de bril afvallen bestaan er kleinere wc-brillen. Dit is een soort tussenmaat die je gelijktijdig met jouw normale bril kan hanteren. Heb je de kleine bril niet meer nodig klap je hem omhoog waardoor de normale toiletbril tevoorschijn komt. Dit soort wc-brillen worden onder andere familiebrillen of wc-bril verkleiners genoemd. Vaak hebben deze brillen ook felle kleuren en leuke opdrukken om kinderen te behagen.

Daar er aparte wc’s voor minder valide mensen bestaan, zo ook bestaan er de bijbehorende wc-brillen. Wc’s geschikt voor gehandicapte personen hebben vaak grotere afmetingen en steken verder uit de muur. Daar hoort natuurlijk een passende bril bij. Omdat deze wc’s een duidelijke klasse apart vormen is het verstandig om er niet van uit te gaan dat standaard maten goed zullen passen. Meet daarom zorgvuldig uw closet op zodat je gemakkelijk de juiste bril kan kiezen en niet van de koude kermis thuis komt. Vraag uw lokale sanitair expert naar dit soort brillen omdat het vaker maatwerk is.


Heb je een andere vraag?


Contact informatie

Dokter van Deenweg 120
8025 BN Zwolle

E: info@wcbril.com

Andere nuttige links