Softclose wc-bril block

Vooruitgang staat nooit stil, zelfs niet als het om een voorwerp gaat dat zo vanzelfsprekend lijkt als een wc-bril. Er zijn kennelijk altijd manieren waarop het beter kan. Een softclose wc-bril is dé oplossing voor een aantal uitdagingen die reguliere wc-brillen met zich meebrengen.

Om welke uitdagingen gaat het dan?

Toilet met softclose wc-bril
Toilet met een softclose wc-bril,

Waar veel mensen tegenaan lopen en waar de softclose wc-bril innovatie een antwoord op heeft gevonden, is dat een wc-bril die naar beneden knalt veel lawaai maakt! Ook al probeer je iedereen te instrueren de bril rustig naar beneden te laten zakken, het zal niet altijd goed gaan. Leef je in een druk huishouden dan kan het best wel eens voorkomen dat dit regelmatig op een dag gebeurt. Zeker wanneer er kleine kinderen rondlopen in huis is het lastig om hen zover te krijgen de bril zonder een luid geknal te laten zaken.

Daarnaast is het ook een kwestie van veiligheid. Zeker wanneer je een huis veilig poogt te maken voor rondbanjerende (kleine) kinderen. Het kan namelijk best gebeuren dat een peuter per ongeluk met zijn of haar vinger tussen de pot en de bril terecht komt. Allemaal zaken die voorkomen zouden kunnen worden of beter zouden gaan als de bril rustiger naar beneden zou vallen, zoals met een softclose wc-bril.

Niet alleen een kwestie van menselijk leed

De toiletbril zelf krijgt ook flink te lijden wanneer hij regelmatig naar beneden knalt. Dit kan namelijk schade veroorzaken en er voor zorgen dat hij minder lang meegaat. Dit zal zelden een rol spelen voor families maar kan wel van belang zijn voor locaties met een hoog aantal bezoekers per dag. Voorbeelden zijn winkels, restaurants of musea. In een dergelijke setting wil je graag een oplossing die op termijn duurzaam is. Omdat het ervoor zorgt dat je minder vaak de toiletbril hoeft te vervangen zou dit een goede oplossing kunnen zijn.

Wat is het softclose wc-bril systeem en hoe werkt het precies?

‘Softclose’ is een Engelse term, losjes vertaald betekent het ‘sluit zacht’. En dat is ook precies wat het beoogt te doen. Doormiddel van een systeem van scharnieren en dempers zal de toiletbril uitgerust met een softclose systeem na een korte vrije val, zijn momentum opvangen waarna het rustig tot stilstand komt in de gesloten stand. Op deze manier wordt er geen enkel geluid geproduceerd.

De precieze technische manier waarop het systeem van een softclose wc-bril dit doel bereikt kan variëren van producent tot producent. Zodoende kunnen er verschillen ontstaan tussen concurrerende merken in onder andere de precieze timing van de demping, hoe snel de bril sluit en de levensduur. Online kan je vaak reviews lezen over specifieke modellen en deze zaken zijn zeker belangrijk om mee te nemen in jouw keuze.

Ik heb geen last van boven genoemde problemen.

Het is gelukkig niet zo dat alleen luide huishoudens of kinderen baat hebben bij een softclose wc-bril. Ook voor mensen die geen van deze problemen ervaren kan het waardevolle toevoeging zijn aan hun dagelijkse leven. Doordat het systeem praktisch voor zichzelf sluit heb je er minder omkijken naar. Het verkort ook de tijd dat je handen in contact zijn met de wc-bril.

Het voordeel in deze situatie ligt dan voornamelijk in het verhogen van het gebruiksgemak. De hele toiletgang wordt een soepel geheel gemaakt. Dus voor mensen die een nieuwe wc-bril willen kopen dan wel in een fysieke winkel dan wel online is een softclose systeem iets om in de gaten te houden.

Een softclose systeem valt makkelijk te installeren zolang je de bijgeleverde instructies goed volgt. Mocht je behoefte hebben aan een meer visuele aanpak dan kan je online, dikwijls op Youtube genoeg video’s vinden waarop mensen het voordoen.

Past het systeem op elke wc?

Indien hele ongewone of exotische wc’s buiten beschouwing gelaten worden kan men veilig stellen dat er voor elke toilet wel een softclose wc-bril te vinden valt. Tegenwoordig heeft men zo veel keuze dat dit echt een probleem van het verleden is.

Vaak zijn de scharnieren verstelbaar om op een weide range aan wc-potten te passen. Is dit niet het geval dan is het heel erg handig om de afstand tussen de bevestigingshaken goed te meten voordat je een bril koopt. Op deze manier kom je niet van een koude kermis thuis na jouw aankoop.

Een softclose wc-bril kan je in allerlei vormen en maten krijgen en uit allerlei verschillende materialen. Uit hout of kunststof. Met print of zonder print. In alle kleuren van de regenboog. Goedkope wc-brillen tot juist heel duur. Met of zonder technologische extra’s. Je bedenkt het en het valt vast te vinden. Daarnaast zijn er ook bedrijven waar je op maat gemaakte wc-brillen kan bestellen. Dus mocht het internet niet voldoen aan jouw fantasie kan je nog altijd het heft in eigen handen nemen en jouw ultieme creatie het kleinste kamertje in trekken.

Een softclose wc-bril overbodige luxe?

Dit komt neer op persoonlijke voorkeur, sommige zullen het inderdaad een overbodige luxe vinden voor andere mensen vormt deze technologie een welkome uitkomst. Waar je die grens trekt ligt helemaal bij jou zelf. Indien je de keuze wel maakt zal je hoogst waarschijnlijk niet meer terug willen