Familie wc-bril block

Het groot brengen van je kinderen is lang niet altijd rozengeur en maneschijn. Met veel tijd en moeite heb je ze uit hun luiers gekregen en zullen ze leren om zindelijk te zijn. Een belangrijk moment in de ontwikkeling van elk persoon. Toch kan het geen kwaad als je hierbij een beetje extra hulp krijgt in de vorm van een familie wc-bril, geschikt voor de hele familie. Voor zowel het kind zelf als de ouders zal het een welkome toevoeging zijn aan het huishouden.

Wat is een familie wc-bril?

familie wc-bril
Hier zie je een voorbeeld van een familie wc-bril

Een familie toiletbril is een wc-bril met een ingebouwde wc-bril verkleiner. Dit is hetzelfde concept als een normale wc-bril alleen is hij kleiner en daardoor geschikter voor het lichaam van kleinere kinderen. De hele familie toiletbril ziet er dan als volgt uit; een sluitdeksel met daaronder de verkleiner gevolgd door de eigenlijke toiletbril. Dit alles verbonden met scharnieren aan de wc-pot.

Het gebruik van een familie toiletbril is eenvoudig. Op het moment dat je geen verkleiner nodig hebt klap je hem simpelweg omhoog en glijdt hij in de kap van de sluitdeksel. Op deze manier heb je er geen last van wanneer hij niet gebruikt wordt.

Waarom heb je een familie wc-bril nodig?

Zoals hierboven eerder beschreven, is zindelijk worden niet makkelijk. Het vormt een ingrijpende verandering in het gedragspatroon van elk kind. Alles wat je kan doen om dat proces te vergemakkelijken is mooi meegenomen en bespaart je veel moeite.

Doordat de neerklapbril van de familie toiletbril kleiner is dan het standaard zitvlak zullen kinderen of mensen van een kleiner formaat makkelijk gebruik kunnen maken van de wc. Wc-potten worden bijna altijd in dezelfde maten geleverd, met dit voorwerp kan je iedere wc makkelijk geschikt maken voor kleine kinderen.

Omdat kinderen meer steun ervaren dankzij de familie wc-bril met verkleiner zullen ze minder moeten letten op hun balans. Wat het doen van je behoefte veel prettiger maakt. Tevens gebeuren er zo minder ongelukjes en wordt het veiligheidsrisico verminderd. Hetgeen prettig is voor iedereen!

Geen potje meer nodig

Veel gezinnen gebruiken tijdens de zindelijkheidstraining een potje. Vaak juist omdat de grote wc lastig te beklimmen is en het kind er niet op past. Echter is het een stuk wenselijker als je de voordelen van een potje kon hebben terwijl je wel aangesloten bent op het rioleringsnetwerk. Je kan je namelijk prima voorstellen dat een normaal toilet hygiënischer is dan een potje dat je zelf moet legen. Dat is dan ook het gat dat een familie wc-bril probeert te overbruggen.

Heeft het alleen nut bij kinderen die niet zindelijk zijn?

Ook reeds zindelijke kinderen hebben baat bij een kinder wc-bril. Omdat ook al zijn ze zindelijk, ze nog steeds niet de juiste maten hebben voor een normale bril. Voor families is dit ideaal. Het systeem laat namelijk makkelijk toe dat je wisselt tussen de kleine of de grote bril. Op deze manier kunnen twee groepen even gemakkelijk gebruik maken van dezelfde wc.

Afhankelijk van hoe snel jouw kind groeit kan het nog lange tijd niet geschikt zijn voor een ‘grote mensen toilet’. Met een dergelijk systeem ondervang je deze tussenperiode waarin het kind spreekwoordelijk tussen het potje en de wc valt. En voorkom je ook dat het kind vrij letterlijk tussen de randen van de pot valt.

Wat zijn zaken waar je op moet letten als je een wc-bril wil kopen?

Vooraleerst speelt persoonlijke voorkeur altijd een grote rol. Hoe wil je dat de familie wc-bril hij er uitziet? Tegenwoordig heb je meer dan genoeg keuze als het gaat om de volgende zaken; materiaal, kleur, eventuele prints en of extra’s. Met extra’s gaat het met name toevoegingen zoals brilverwarming, bidetfunctie, softclose en of zelf-schoonmakende wc. Een softclose systeem zorgt ervoor dat de wc-bril altijd rustig naar beneden klapt zonder veel lawaai te maken.

Het budget zal waarschijnlijk ook een grote rol spelen, hoeveel wil je uitgeven? Er zijn extreem goedkope wc-brillen op de markt maar ook hele dure. Ga bij jezelf na hoe belangrijk je een geschikte familie wc-bril vindt en pas het budget daar op aan.

Hoe zit het met het installeren van jouw nieuwe familie wc-bril?

Voordat je een familie toiletbril bestelt is het altijd fijn om te weten of hij makkelijk te installeren valt en of hij snel te verwijderen is. Veel wc-brillen hebben een functie waarmee het hele gebeuren snel te verwijderen valt. Op deze manier is het toilet makkelijk heel snel schoon te maken en kom je ook bij de plekjes die anders verborgen blijven onder de bril.

Hier zie je een instructievideo van een softclose familie wc-bril.

Een handige oplossing…

Deze familie wc-bril vormt voor ieder gezin met kleine kinderen de ideale oplossing. Het hele gezin kan door een simpele handeling dezelfde wc gebruiken, het is veiliger en makkelijker voor de kinderen en het maakt het gebruik van een potje overbodig. Op deze manier vormt het inderdaad de handige oplossing waarvan veel gezinnen niet wisten dat die bestond.